måndag 22 juni 2015

Laos i mitt hjärta!

Jag har varit här många gånger och ändå blir man lika glad varje gång.
Ungefär 26 timmar från det att jag reste från ett lite regnigt och kallt Mullsjö stiger jag av planet i Vientiane, huvudstad i Laos. Det är söndag eftermiddag när jag landar i Vientiane och termometern visar på ca: 34 grader i skuggan. Det är skönt! Men det är inte bara luften som är varm - det här landet är fyllt med varma goa människor. Överallt möts man med värme och ett brett leende. Jag möts på flyget av ICBIs koordinator i Laos, pastor Bounthanh. Vi tar oss in till stan, men hinner inte checka in på hotellet innan det är dags för de första mötena. Först en kort hälsning hos mansgruppen och sedan har jag förmånen att få tala till församlingens ungdomar här i Anou Church.
Ungdomarna träffas på söndag eftermiddag, efter gudstjänsten och en bit mat, samtidigt som de gifta kvinnorna träffas i ett rum och männen i ett annat.

Det betyder att på söndagar är man är i kyrkan från morgon till kväll.
Här har man inga bänkar i kyrkan, utan man sitter på kuddar på golvet. Framför alla på golvet ligger deras biblar - alla har biblar med sig. Det är extra intressant eftersom man inte trycker några biblar i landet. Lao Evangelical Church är en ung rörelse. Då tänker jag inte på deras historia utan på att den till stora delar består av unga människor. Unga brinnande kristna som upplevt Jesus i sina liv och är beredda på att betala ett pris för att följa honom. Känns bra att få dela lite från Guds ord med dem.
Efter att hittat mitt lilla hotel på en bakgata i stan somnade jag gott.
Vaknar upp till en ny intressant dag. Idag ska jag vidare till Luang Prabang i hjärtat av Laos. Kommer att möta ICBI elever där tillsammans med vår ICBI koordinator Bounthanh.
Jag hör av mig igen.

Paul Waern
Verksamhetsledare ICBI
på resa i Sydostasien.

1 kommentar: