söndag 30 september 2012

Chile


Efter allt strul med resor från Bolivia till Chile landar vi i alla fall lyckligt och väl i Santiago på förmiddagen den 26 september.

Chile ger intrycket av att vara ett land på gång i Sydamerika. Rent och snyggt, ordning och reda och betydligt högre standard än i Bolivia.

Vi tar oss från flyget in till centrum och får tag på en buss som tar oss från Santiago till San Carlos, där vi ska ha vår konferens. Det är en nattbuss och resan tar oss ungefär 5 timmar. 05:15 är vi framme och där möter oss pastor Alvarado.
Alberto Alvarado är pastor i San Carlos och dessutom ansvarig för ICBI i Chile.

Här får vi också möta de andra representanterna för ICBI Sydamerika. Jorge Salum från Argentina, Edgardo Lopez från Uruguay, Gabriel Gonzalez från Colmbi. Så Alberto Alvarado från Chile och Hugo Carrasco från Bolivia som kom tillsammans med mig.
Från Paraguay är missionär Margareta Axell/Müller som också fungerar som min tolk under dessa dagar.
Sköna människor som finns i väldigt intressanta sammanhang. En del i starkt växande församlingar, som i Colombia, andra från mindre församlingsrörelser med svårare förutsättningar


Under några intensiva dagar samtalar vi om framtiden, planerar och inspirerar varandra för arbetet med att utbilda ledare i de olika ländernas församlingar. Här i Sydamerika har ICBI funnits längre än någon annan stans. I Colombi, startade Missionär Sune Andersson arbetet 1986, och sedan dess har hundratals av ledare fått sin utbildning genom ICBI.

I Sydamerika ärICBI utbildningen på en betydligt högre nivå än i de flesta andra länder där ICBI arbetar. I Colombia har man nu ett samarbete med ett bibelinstitut på universitetsnivå, där eleverna kan få tillgodoräkna sig den utbildning man fått på ICBI om man fortsätter sin utbildning på deras skola.

På lördagen är det ett seminarie i Pingstkyrkan här i San Carlos där Jorge Salum, Gabrel Gonzalez och jag själv får förmånen att undervisa ledare från två provinser här i Chile.
Gå gärna in på deras hemsida så kan du se lite av det som erbjuds: www. institutoibci.com


Söndagen var det naturligtvis gudstjänster.

Det var en glädje att vara i Pingstkyrkan i San Carlos på förmiddagen. Där var vi kyrkan som våra missionärer från Mullsjö, Carl-Olof och Brita Hagwall arbetat under många år. Kyrkan där har byggts av Carl-Olof. Dom arbetade också i Chillan, där Hagwall också arbetat i många år.

Klockan 00.30 tar jag nattbussen tillbaka till Santiago och sedan tillbaka till Bolivia, för att på tisdag sätta mig på flyget hem.

Det känns som det ska bli ganska skönt att komma hem, även om jag har en fantastisk resa och möter underbara människor.

Paul Waern, från San Carlos Chile

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar